Custom made werkplekken met een vleugje nostalgie

Dhr. O. Janssen, Vastgoedbeheerder bij C'Park Bata, over de samenwerking met Calmira.

c park bata

De opdrachtgever

C’Magne is een vastgoedorganisatie die zich specialiseert in het herontwikkelen van oude gebouwen. Door hun aanpak hebben zij inmiddels al voor vele panden een nieuwe herbestemming ontwikkeld.

Hoe kunnen wij ICT integreren in de ambities die wij met ons verhuurconcept willen realiseren en die past bij de full-service ervaring die wij onze huurders willen beden?

De oplossing

Internetconnectiviteit en netwerkbeveiliging op een uitmuntend niveau, met volledige flexibiliteit voor de huurder.

Een betrouwbare, stabiele en veilige ict omgeving als integraal onderdeel van het verhuurconcept.

Het historische BATA-complex omvat in totaal een zevental karakteristieke gebouwen waarvan de drie witte gebouwen een rijks-monumentale status hebben. Er is een grote variëteit aan kantoorruimte, loodsen, werkplaatsen, opslagplekken en andere ruimtes beschikbaar.

De visie die C`Park Bata in dit verzamelpand uitdraagt is primair gericht op het creëren van banden tussen mensen en bedrijven en het creëren van een prettige werkomgeving. Deze meerwaarde heeft een bloeiende en energieke business community als resultaat.

C`Park Bata biedt haar huurders een full service concept aan: een centrale receptie, vergaderruimtes, postverwerking, via groenonderhoud, schoonmaak en afvalverwerking tot een lunchroom waar je naast heerlijke broodjes en een uitgebreide salade een goed gesprek kunt voeren met je gasten en natuurlijk ook je collega huurders. Bij deze full service propositie hoort daarom ook een passende  ICT infrastructuur en – dienstverlening.

Betrouwbare en stabiele Netwerkbeveiliging op een uitmuntend niveau, met volledige flexibiliteit voor de huurder

De netwerkinfrastructuur die wij uiteindelijk hebben geïmplementeerd, past naadloos bij de wens van onze opdrachtgever. De maatoplossing is een combinatie van de volgende key-elementen: 

 1. Kwaliteit: Cisco Meraki oplossing met beveiliging op een hoog niveau
 2. Veilig: gescheiden netwerk voor iedere huurder en een eigen wi-fi voorziening voor gasten
 3. Flexibel: maatwerk mogelijk voor individuele huurderswensen
 4. Service: support, monitoring en management door ICT specialisten

Kwaliteit: Cisco Meraki wi-fi netwerk met beveiliging op een hoog niveau, met volledige flexibiliteit voor de medewerker

We hebben een betrouwbare en stabiele Wi-Fi oplossing opgeleverd, waarbij we flexibiliteit en bewegingsvrijheid voor de huurders hebben gecombineerd met geavanceerde beveiligingstoepassingen.
Er is gekozen voor een oplossing gebaseerd op Cisco Meraki. De oplossingen van Cisco  zijn toonaangevend in de netwerkindustrie en zij lopen voorop op het gebied van netwerksecurity. Het succes van deze oplossing heeft zich daarnaast al vaak in de praktijk bewezen.

Om te kunnen rekenen op een betrouwbare en stabiele Wi-Fi connectie, heeft inphos+ voor- én achteraf een meting uitgevoerd zodat we de access points op de juiste plaats konden monteren, met als resultaat een optimale dekkingsgraad zodat iedereen, op iedere plek in het kantoorpand ongestoord kan werken, via een stabiele, betrouwbare verbinding.

Veilig: Gescheiden netwerken

Er zijn twee draadloze netwerken ingericht voor verschillende type gebruikers (huurders en gasten) om de veiligheid van de data te optimaliseren:

Op het netwerk voor de huurders is het mogelijk om voor iedere huurder een eigen account aan te maken, op basis van een unieke gebruikersnaam en wachtwoord. Het account verschaft toegang tot het draadloze Cisco Meraki netwerk, en het zorgt ervoor dat de juiste medewerker in het juiste virtuele netwerk terecht komt. Uiteraard heeft iedere huurder zijn eigen, gescheiden netwerk. Hiermee wordt de veiligheid en privacy van alle bedrijven gegarandeerd.

Gasten kunnen ook gebruikmaken van de internetvoorzieningen van het gebouw, zij het met restricties wat betreft toegang tot het netwerk en een beperking in de snelheid.

Flexibel: maatwerk mogelijk voor individuele huurderswensen

Omdat er binnen multi-tenant omgevingen verschillende soorten huurders kantoor houden, zijn de behoeftes en wensen ten aanzien van ICT vaak per huurder verschillend. De infrastructuur van het pand is voorbereid voor maatwerk op huurdersniveau. Heeft een huurder een specifieke wens, dan kan de huurder met zijn vraag rechtstreeks bij inphos terecht.

Service: support, monitoring en management door ICT specialisten​

Inphos heeft dit project van aanvraag tot oplevering uitgevoerd voor onze opdrachtgever:

 • Advies
 • Configuratie en installatie van de firewall, accesspoints en switches
 • Opstellen van systeemdocumentatie
 • Inrichten van de supportorganisatie
 • Inrichting van het monitoring en beheersysteem
 • Eindgebruikers ondersteuning
 • Nazorg

Ook na de oplevering blijven wij als ICT partner actief betrokken bij het managen en monitoren van het netwerk. Wij zijn in staat om (op afstand) mogelijke dreigingen in een vroeg stadium te signaleren en aan te pakken, vaak al eerder dan onze klant dat in de gaten heeft. Zo zorgen wij ervoor dat het netwerk optimaal werkend en beveiligd blijft. 

Ondersteuning van eindgebruikers

Daarnaast bieden wij ICT support aan de huurders. Wanneer zij problemen ervaren met het netwerk, of zij hebben andere vragen ten aanzien van hun ICT, kunnen zij rechtstreeks contact opnemen met de servicedesk van inphos. Vaak kunnen wij het probleem al op afstand oplossen en zo niet, dan komen we langs. Hiermee ontzorgen wij onze opdrachtgever door het bieden van specialistische ICT kennis, rechtstreeks aan de eindgebruiker.