Een nieuw kantoor voor Markteffect

Hesam Fahimi, Directeur bij Markteffect, over de samenwerking met Calmira.

callcenter markteffect

De opdrachtgever

Markteffect is een toonaangevend full-service marktonderzoeksbureau. Zij helpen organisaties succesvoller te maken met strategisch advies gebaseerd op marktonderzoek. Sinds de oprichting in 2007 hebben zij zich in rap tempo ontwikkeld tot onderzoekspecialist op vijf gebieden: consumentenonderzoek, B2B-onderzoek, zorg, onderwijs en sportmarketing. Zij behoren inmiddels tot de top 10 spelers binnen de branche en hebben 50 medewerkers in dienst.

Door de groei van de organisatie en veranderende behoeftes van onze werknemers zijn wij toe aan een andere ICT omgeving, die beter past bij onze ambities, doelstellingen en de ontwikkelingen in de markt.

Hesam Fahimi, Directeur Markteffect

De oplossing

Internetconnectiviteit en netwerkbeveiliging op een uitmuntend niveau, met volledige flexibiliteit voor de medewerker.

Door de groei van de organisatie en veranderende behoeftes van haar werknemers was Markteffect echt toe aan een andere ICT omgeving, die beter past bij de ambities en doelstellingen van het bedrijf, en de ontwikkelingen in de markt.

 De verhuizing van Markteffect naar een nieuwe locatie was dan ook een ideaal moment om stappen te maken naar een modernere, toekomstbestendige ICT omgeving. Calmira is gevraagd om advies uit te brengen op het gebied van werkplekinrichting, netwerkinfrastructuur en connectiviteitsoplossingen.

Omdat bij Markteffect met veel privacy gevoelige informatie wordt gewerkt waren informatiebeveiliging en compliance aangaande wetgeving (AVG/GDPR) een van de belangrijkste uitgangspunten. Daarnaast wil men (uiteraard) prettig kunnen blijven werken en de bereikbaarheid van de organisatie mag geen discussiepunt zijn.

De maatoplossing die wij opgeleverd hebben is een combinatie van de volgende key-elementen: 

  1. Kwaliteit: Cisco Meraki netwerk oplossing met beveiliging op een hoog niveau
  2. Altijd bereikbaar: snel glasvezel internet met back-up verbinding
  3. Verhuizen zonder gedoe: oplevering zonder verstoring van de bedrijfscontinuïteit.
  4. Service: Monitoring en management uitbesteed

Kwaliteit: Netwerkbeveiliging op een hoog niveau, met volledige flexibiliteit voor de medewerker

We hebben een betrouwbare en stabiele netwerkoplossing opgeleverd, waarbij we flexibiliteit en bewegingsvrijheid van de medewerkers hebben gecombineerd met geavanceerde beveiligingstoepassingen.
Er is gekozen voor een oplossing gebaseerd op Cisco Meraki. De oplossingen van Cisco zijn toonaangevend in de netwerkindustrie en zij lopen voorop op het gebied van netwerksecurity. Het succes van deze oplossing heeft zich daarnaast al vaak in de praktijk bewezen.

Gezien de aard van de informatie die Markteffect verwerkt, hebben we naast de standaard beveiligingsmogelijkheden, ook geavanceerde beveiligingsmaatregelen toegepast. Hiermee kunnen we potentiële dreigingen nog sneller en eenvoudiger detecteren en direct actie ondernemen wanneer noodzakelijk.

Om de medewerkers volledige flexibiliteit en bewegingsvrijheid te laten behouden is er ook een hoogwaardig WiFi netwerk aangelegd. Om te kunnen rekenen op een betrouwbare en stabiele wifi-connectie, heeft Calmira voor- én achteraf een meting uitgevoerd zodat we de access points op de juiste plaats konden monteren, met als resultaat een optimale dekkingsgraad zodat iedereen, op iedere plek in het kantoor ongestoord kan werken.

Altijd bereikbaar: snel glasvezel internet met back-up verbinding

Op basis van het verwachte internetgebruik én -verbruik hebben we het nieuwe kantoor van Markteffect ook voorzien van supersnel glasvezel internet zodat de medewerkers geen last meer hebben van ‘traag internet’ en zo altijd kunnen doorwerken zonder wachten. En mocht in het geval van (hoge) uitzondering de glasvezel verbinding wegvallen, dan is er ook een back-up verbinding gerealiseerd voor noodgevallen. Zo blijft de organisatie bereikbaar en kan de business altijd doorgaan.

Verhuizen zonder gedoe: ICT omgeving opgeleverd zonder verstoring van de continuïteit.

Ter voorbereiding van de verhuizing hebben wij een site survey uitgevoerd. We hebben eventuele obstakels en uitdagingen van het nieuwe kantoor in kaart gebracht. Dit om de implementatie zo efficiënt mogelijk in te richten en te weten waar alles geplaatst moet worden.

Samen met de office manager van Markteffect hebben wij de planning opgesteld, zodat de verhuizing door beide partijen goed gepland en voorbereid kon worden. Hierbij namen wij de coördinatie van de ICT activiteiten voor onze rekening, waaronder ook het contact en de afstemming met bijvoorbeeld leveranciers.

De installatie en inrichting van de werkplekken heeft plaatsgevonden in het weekend. Hierdoor was er voor Markteffect een minimale verstoring van de bedrijfscontinuïteit en kon men na de verhuizing direct aan de slag.

Behoud van een veilige ICT omgeving: Monitoring en management door ICT specialisten

Zo’n verhuizing is natuurlijk niet niks, dus staan wij ook na de verhuizing klaar voor eventuele eerste gebruikersvragen en aanvullende training wanneer dat nodig is. Calmira blijft ook na de overgang naar het nieuwe kantoor als ICT partner actief betrokken bij het managen en monitoren van het nieuwe netwerk.

Wij zijn in staat om (op afstand) mogelijke dreigingen in een vroeg stadium te signaleren en aan te pakken, vaak al eerder dan onze klant dat in de gaten heeft. Zo zorgen wij ervoor dat het netwerk van Markteffect optimaal werkend en beveiligd blijft. Door maandelijkse rapportages houdt Markteffect ook zelf inzicht in de omgeving. Wij doen waar wij goed in zijn en zo kan Markteffect zich blijven focussen op dat waar hun expertise ligt

Het resultaat

“We houden jaarlijks een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Een fijne werkplek met een ICT infrastructuur die goed werkt, zonder irritaties, is een belangrijke component hierin. Ik ben ervan overtuigd dat onze mensen geen irritaties meer hebben rondom ICT gerelateerde zaken en hierdoor veel efficiënter kunnen werken dan voorheen. Ik verwacht dan ook dat deze verbetering een positieve invloed kan hebben op hun tevredenheid.

De belangrijkste reden dat wij gekozen hebben voor Calmira als ICT partner is het “dichtbij” gevoel. Niet zozeer fysiek, maar vooral omdat zij dicht bij ons bleven en heel actief meedachten over de verschillende mogelijkheden. Hun pro-activiteit is hierin van doorslaggevend belang geweest. Daarnaast kunnen wij rekenen op een volledige ontzorging van onze ICT omgeving en werd de verhuizing snel en goed geregeld.”