Snel en veilig samenwerken aan innovatieve oplossingen

Marc te Vruchte, Chief Executive Officer bij Trifork, over de samenwerking met Calmira.

trifork

De opdrachtgever

Trifork helpt bedrijven door technologie slim, verantwoord en ongecompliceerd te maken. Trifork biedt oplossingen op maat gebaseerd op Artificial Intelligence, Internet of Things, Drones en Conversational Interfaces. (Zij opereren internationaal en hebben inmiddels 800 medewerkers in dienst.) Op het kantoor in Eindhoven werken circa 30 personen.

Wij willen na onze verhuizing onze medewerkers nog beter ondersteunen met een veilige, moderne werkomgeving waarbij supersnel en stabiel internet en een goed beveiligd wifi-netwerk key is.

De oplossing

De vestiging van Trifork in Eindhoven heeft een kantoor in een bedrijfsverzamelpand (het Videolab op Strijp-S). Calmira is één van de ICT partners van Trifork en beheert haar netwerk. Daarnaast levert Calmira via het Videolab ook de huidige internetverbinding.

Vanwege de verhuizing naar een andere verdieping in hetzelfde pand, heeft Trifork aan Calmira advies gevraagd ten aanzien van een nieuwe inrichting van de netwerkinfrastructuur. Ook hebben zij de wens neergelegd om een dedicated glasvezelverbinding te realiseren zodat Trifork de zekerheid heeft van een gegarandeerde bandbreedte en beschikbaarheid van het internet. 

Voor de inrichting van het (WiFi) netwerk is een belangrijk aandachtspunt dat Trifork haar medewerkers flexibele werkplekken kan aanbieden. Hierbij is een optimaal ingericht en snelwerkend WiFi-netwerk erg belangrijk. Een goed beveiligd WiFi-netwerk is belangrijk voor Trifork. Dit was een belangrijk vertrekpunt bij de selectie van de hardware, die uiteindelijk voor Trifork gekozen is.

Calmira heeft ons geholpen bij onze verhuizing en heeft dit proces van A tot Z vervuld, zonder dat het ons ook maar enige complexiteit heeft opgeleverd.

Marc te Vruchte, Chief Executive Officer Trifork

De totaaloplossing die wij hebben geïmplementeerd, draagt perfect bij aan de wensen van Trifork, bestaande uit een combinatie van verschillende oplossingen: 

  1. Altijd online: dedicated glasvezelverbinding met back-up verbinding
  2. Veilig: Geavanceerde netwerkbeveiliging met volledige flexibiliteit voor de medewerker
  3. Service: Monitoring en management van het netwerk volledig beheerd door ICT specialisten

Altijd online: Dedicated glasvezelverbinding met back-up verbinding

Voor Trifork heeft Calmira een eigen glasvezelverbinding geleverd via het hoogwaardige kwaliteitsnetwerk van Eurofiber. Hiermee is het voorzien in een dedicated, veilige en zeer betrouwbare verbinding die past bij de behoeftes van de organisatie.

De standaardverbinding van het Videolab die men al had, wordt nu gebruikt als back-up verbinding. Zo blijft de organisatie bereikbaar en kan de business altijd doorgaan, zelfs wanneer (bij zeer hoge uitzondering) de primaire glasvezelverbinding zou wegvallen. Daarnaast is deze back-upverbinding ook ingericht voor ‘load balancing’. Dit houdt in dat wanneer er (tijdelijk) een hoog dataverbruik is, het dataverkeer verdeeld wordt over beide verbindingen zodat de snelheid van het internet nog steeds gegarandeerd is.

Veilig: Geavanceerde netwerkbeveiliging met volledige flexibiliteit voor de medewerker

Daarnaast hebben we een betrouwbare en veilige (WiFi) netwerkoplossing opgeleverd. Hiermee kunnen de medewerkers, geheel volgens de wens van Trifork: volledige flexibiliteit en bewegingsvrijheid blijven behouden en overal werken waar men wil.

Om bedrijfsinformatie en het intellectueel eigendom van Trifork extra te beveiligen, zijn er naast de standaard beveiligingsmogelijkheden op het netwerk, ook aanvullende beveiligingsmaatregelen toegepast. Hierdoor kunnen we potentiële dreigingen nóg sneller en eenvoudiger detecteren en direct actie ondernemen wanneer noodzakelijk.

Service: Monitoring en management van het netwerk volledig beheerd door ICT specialisten​

Inmiddels heeft Trifork het nieuwe kantoor in gebruik genomen. Het voldoet aan de verwachtingen en eisen die medewerkers stellen aan een prettige kantooromgeving.

Calmira blijft ook nu als ICT partner actief betrokken bij het managen en monitoren van de nieuwe netwerkomgeving van Trifork. Ons geavanceerde monitoringssysteem is in staat om op een pro-actieve manier, mogelijke dreigingen al in een vroeg stadium te signaleren en aan te pakken. Zo zorgen wij ervoor dat het netwerk van Trifork optimaal werkend, beveiligd en up-to-date blijft.

Resultaat

Sinds ingebruikname van nieuwe glasvezel internetverbinding heeft Trifork een veel snellere en stabiele internetverbinding, waardoor zij hun werk beter kunnen doen. Iedereen werkt via WiFi, waardoor de mobiliteit van de werkplek verhoogd is. De operationele kosten zijn omlaag gegaan.

Gaat u ook verhuizen binnenkort?

Wij bespreken graag met u de verschillende mogelijkheden en opties om uw ICT omgeving te verhuizen en/of te optimaliseren!